Presto nu ook in Heemskerk

“Toen we aan het inrichten waren, kregen we al direct klanten”, zegt Loek Valk van de prachtige fietsenwinkel Presto Cycle Sport, die sinds 2010 is gevestigd aan de Rijksstraatweg nummer 46. “We hebben toen eigenlijk meteen de deuren maar geopend,, vult Loek aan.

winkel heemskerkPresto is een merknaam die dateert uit 1924 als ene heer Stroober een fietsenstalling begint aan de Haarlemmerstraat die uitgroeit tot Rijwielmagazijn Presto, een ruim gesorteerde fietsen- en bromfietsenwinkel in de Haarlemmerstraat te Amsterdam. Halverwege de jaren zestig gaat Stroober jr. zich toeleggen op de wielersport en de verkoop van sportkleding. Tot in de jaren negentig worden frames in de eigen werkplaats gefabriceerd, vele wielerberoemdheden van die tijd, onder wie Cees Stam, Klaas Balk, Gerard Koel en Eddy Merckx, worden fietsen van het merk Presto geleverd. Frames maken in eigen atelier, naar eigen idee en naar de wens van de klant, begint schoorvoetend, maar wordt een vak apart als grote renners successen behalen op Presto’s.

Kampioenen als Cees Stam, Leo Duyndam, René Pijnen, Danny Clarck, Ferdinand Bracke, Roy Schuiten en tientallen anderen rijden dan op fietsen van dit merk en al gauw is de successtory geboren.
framebouw

Jan Legrand, die later in de ‘gouden Post tijd’ mecanicien van de Raleigh ploeg zou worden, is de eerste framebouwer van dit Amsterdamse merk. Als de heer Stroober stopt als eigenaar en Loek Valk – altijd al de concurrerende buurman een eindje verderop in de Haarlemmerstraat – zijn merk overneemt, wordt het bedrijf – onder de naam Presto Cycle Sport – verder uitgebouwd. Presto verhuist van Haarlemmerstraat 41 naar een groter pand op nummer 76.

De tijden veranderen, het vak ook. Het zelf frames bouwen is er niet meer bij. Alhoewel er nog altijd racefietsen onder de naam Presto worden geleverd, is Presto Cycle Sport op dit moment eigenlijk meer een Stevens-winkel. Loek Valk onderkende de topkwaliteit en kwaliteit-prijsverhouding van het attractieve Duitse merk ‘Stevens’ en is – al enige jaren – de grootste voorraadhoudende winkel van Stevens fietsen in Europa: Race, Mountainbike, Trekking en Citybikes.

heemskerk-front

De keuze voor een winkel in Heemskerk is gauw verteld.
Met deze nieuwe Presto-winkel aan de Rijksstraatweg gaan Loek Valk en zijn medewerkers het grote fietspubliek uit Kennemerland en Noordholland  bedienen. “Als fietsliefhebber is het alleen al heerlijk om in deze ruim 700 vierkante meter te vertoeven en fietsplezier op te snuiven. Samen met het personeel zijn wij er klaar voor om mensen goed op weg te helpen”, vult Loek Valk aan.

Presto Cycle Sport
Rijksstraatweg 46
1964 LJ  Heemskerk
Tel : 0251 – 200 326
e-mail: heemskerk@presto.nl